Monday, 31 December 2012

the day i know you

assalamualaikum...

hahaha.im so happy today.alhamdullilah.hehe.haha.esok masuk 2013 wehhh.aku kene kotakan janji aku kat kawan - kawan .benda yang aku nak dedahkan tahun 2013.jeng - jeng.haha.walaupun korang tak nak tau ,aku nak cerita jugak.haha.

kenal waktu camping.haha.waktu awal - awal ni kiteorang macam anjing dengan kucing .geram betol =________= ,aku tertarik time dia baca doa.kuang3.haha

ni gamba time camping.group kiteorg sebelah-sebelah .hihi

ingatkan lepas camping dah tak contact.haha.the day after tomorrow die minta number.haha.jgn slh fhm die just tak nak lost contact dengan geng-geng aku sekali.
                                       
dalam fon gaduh-gaduh dan gaduh.die panggil aku klang.kurang asam kan.

slowly its turn sour to sweet.kuang3.haha


ni "salman khan " I.haha.


die tak gelap mcm ni.faktor lampu.haha

ni last.tak boleh share banyak-banyak.haha
 black and white.ala-ala filem lama.haha

reason he attractive to me
1.he's not a smoker.
2.alhamdullilah ada ciri-ciri imam.(nmpak je garang weh ><)
3.die tak mencarut.
4.he's not temper
5.tinggi
6.know how to handle me very well
7.teror wehh kalau pujuk aku
8 education
9.funny.hihi
10.do respect his parents

thanks for suuporting me.not giving up on me.always remind me about islam.

 p/s die tak tau pun aku tulis pasal dia.haha.jangan bgtau dia.aku tak pernah puji dia sebelum ni,haha
      to kawan-kawan.do pray for my happiness.hihi




Sunday, 30 December 2012

malaya boom

assalamualaikumm...

awww.haha.nak tau kenapa aku malu .jeng-jenggg.nnt aku cerita.haha.semalam ada family day.best sangat- sangat.bowling tournament kat summit.tahun ni family aku yang masuk #ayah #abang #aid #mak #aku.alhamdullilah performance kami boleh tahan la.haha.masing-masing ada improvement.aku strike 3 kali wehh.spare 5 or 4 kali kot.hihi.mak pun teror.setiap balingan perlu dimulakan dengan bismillah.nama team kiteorang MALAYABOOM. patutnya malam tu ade bbq tapi takde rezeki nak dinner gather dengan family.aku perlu bertoalk pulang ke Machang.
 Malaya boom <3

my big family mehh



Friday, 28 December 2012

naddy's day

selamat malam.

harini jalan tolong mak habiskan voucher.haha.waktu j card day.mak dapat banyak sangat voucher.aku pun tumpang beli baju.haha.yang paling menarik.harini jumpa naddy.my NADHIRATUL HASANAH binti ZAKKI.kesian naddy waktu nak jumpa aku jatuh.habis terseliuh.seronok la borak2.haha.perangai masing-masing tak berubah langsung.next time jumpa lagi ye sayangg xoxo.lepas tu gerak ke giant cari serum nano white.serum nano white memang meletup la.aku suka serum dia je.lepas pakai serum,pakai bedak licin je kulit.haha.rata laaa.tapi takde la macam model nano white.lepas tuuuuuuu aku pergi ashita communication.aku nampak samsung glaxy s3.offer.auuwww.sedihnya tak cukup bajet.wehh korang sape nak beli blackberry aku.haha.desperate ni.aku bagi offer 500 je.haha

ni gamba bb aku.tip top.brightstar.aku beli 1080 tau tak.
warranty ade lagi


Thursday, 27 December 2012

My past :)

Assalamualaikum..

rasa nak menulis pulak.best lain laju.haha.ehem-ehem tiba-tiba rasa nak share story.ade kawan2 rasa terpinggir aku tak story kat dieorang.hanya IZZATI RAHAMAN and IZYAN yang tau pucuk pangkal cerita yang mula-mula ni.aku bukan tak nak cerita kat korang.tapi aku tak nak ganggu korang.tapi slow2.zaty tau,sharp tau.wana tau.lem tau.kinah tau.renk tau.atin tau.nasib baik ada TWITTER.ehe,m how to start.i've benn wtih this guy since 040609 - 131212. 3 years old bebeh.haha.dikenali sebagai Mr.A.i know him when i was form 3.and being with him when im form 4.dipendekkan cerita we have been through a lot.ketawa nangis gaduh semua ada.yes i admit.we target to move far.tapi takde jodoh,kenapa puncanya nak tau tanya aku sendiri meh.tapi kalau boleh tutup la cerita ini.Im happy now.the day i said we off.aku dah terima sepenuhnya.He's not mine. for that person.Im happy for you now.kita tak musuh :D.Goodluck for your future ok.

kepada kawan - kawan yang saya sayangi jangan senget menyenget tanya lagi.haha.
Apa yang berlaku semua ini tuhan dah tetapkan.apabila kita menerima dugaan dengan hati terbuka,percayalah hati kiter lebih tenang.dan kita akan sedar siapa pemilik kita yang sebenarnya ;D.

Macam MAK kata "just follow the flow"

PEPLUM :)

salam jumaat. happy friday ><

Good morning.haha.yawnnnn.ngantuk lagi.padahal malam tadi aku tido awal kot =__=.dalam seminggu ni aku asyik teringat peplum je.peplum tu dress.die macam mini gown.takdela kembang sangat.mula-mula aku tengok kinah pakai.cantik sebab kinah sekeping.HAHA.tapi time tu aku tak tau nama dia peplum.lepas tu aku nampak hazawani husna pakai.die beli kat cotton on.satu hari ni aku terdetik nak usha blog KAK DENA BAHRIN.yang famous tuh.haha.nak usha pasal dia punya marriage yang sweet tuh.last-last tertarik dekat peplum yang die promote.serius lawa gila.huaaa.k2 takpe.aku target cuti sem nak kerja beli peplum banyak2.HAHA.best jugak kalau ada org hadiahkan.hihi. nah ni untuk sape-sape yang tak tau tau peplum tu ape.:D
                                                           
                                                lawa kan .kita muslimah boleh pakai jugak :)
                                                       
                                                       warna lain.rambang mata aihh.
                                             
                                               

Wednesday, 26 December 2012

im twenty. :D.

bismillah..

Disini yang berbahagia ingin menyatakan IM NOT TEENANGERS ANYMORE.haha.2013 ni aku masuk 20 tahun,u know what.twenty.SEMOGA umur 20 tahun dan ini will be a fantastic year for me.haha.
YA ALLAH.alhamdullilah kerana memanjangkan usia ku.tak semua org berpeluang merasai peluang ini.
im not dday's little girl anymore.I'm ayah protective woman and mak beloved ladies.ececech.haha. 
cepat sape nak masuk meminang.boleh dah,haha.*perasan kejap. dengan rasminya 2013 aku masuk `20 years old.seems excitedkan. :p :p :p


2013

Assalamualaikum :D.

hai.haha.sounds funny right.aku sebab ni tah kali ke berapa aku buat blog.sebelum ni sekali je semangat lepas tu habukk sampai lupa pasword.haha.ehem2 pengenalan diri dulu

*HANI SYAHIRAH BINTI ABD HALID
*1993 GENERATION
*anak sulung daripada 5 beradik.
*skjt,kusess and uitm

Sempena 2013 ni .aku semngat sikit nak berblog.A new life start.Ape yang terjadi 1993 sampai 2012.Tetap akan menjadi sejarah dan cerita.I learn from the past.people called LEARN FROM MISTAKE".In shaa ALLAH,i want to be the btter for present and future.
Kat sini nak ambik kesempatan nak ucapkan terima kasih kat mak dan ayah kerana membesarkan saya dengan punuh kasih sayang dan dididik dengan didikan.tak lupa atuk nenek adik beradik,auntie,uncle and cousins.thanks guys for staying by myside.
kawan-kawan.kawan skjt ,kawan kusess ,kwn uitm and kwn plkn.tuhan je yang tau betapa aku rindukan korang.rindu sgt ( bergenang air mata taip).
someone.meet you unexpectedly kat camping ><.haha.gaduh mcam anjing and kucing.thanks for waiting and  accept my past.thank u sgt.:D.
dan semua orang yang banyak sangat mengajar aku  ape erti kehidupan.dari sekecik-kecik perkara sampai sebesar besarnya.

blog ni aku tulis awal sikit.sebabbb kannn line internet kat u agak lembab.kuang2.haha