Saturday, 20 July 2013

muhasabah

assalamualaikum.

harini aku nak menaip tanpa memikirkan ayat2 puitis yang sedap.haha.lately ni terlalu banyak yang aku fikir. terlalu banyak perkara yang bermain di minda. about my life story. Only Allah know my journey.how it happen. arghhhhhhhhhhhhhhhh !!! *screaming in the pillow.haha. screaming for no reason.mix feeling yoo.haha.this week im alone ,roomate semua balik. haha. ok, so i took this chance to muhasabah diri. apa yang telah berlaku dalam kehidupan ku.apa patut aku perbaiki *tears fall. semua yg baik datang daripada ALLAH. yg salah dari diri aku sendiri. semoga dosa ku dimasa lalu diampunkan ya ALLAH.tiada lain ku pinta,hanya rahmat dari mu.Dalam hidup ni banyak stage.sebagai seorang hambanya kita perlu jadi seorang yang kuat.Manusia tak pernah lepas dalam melakukan kesilapan,dari sekecik - kecik perkara hingga sebesar - besarnya.The main here, im trying to be more better,seriuosly.May ALLAH BLESS ME.amin.


SETIAP KESUSAHAN YANG AKU ALAMI
ITULAH YANG MENJADIKAN AKU LEBIH KUAT

-HanieyD

Wednesday, 27 February 2013

its raining.

Assalamualaikum..

hihi.tengok tajuk .agak-agak apa maksud dia.haha.hujan ? bukan la.haha.it means.im crying.tapi kat machang ni memang tengah musim hujan.hujan non stop macam kat cameron.serious talk ni.haha.

10.26 malam.
done with pad252 assignment.aku bukak history. blog ? haha.lama dah tak update.sampai bestfriend aku izzati tu soksek tanya.haha.yes i miss you izzati.hehe.tatkala hari hujan ni lah mula nak layan perasaan.hihihi.
in simple sentences "ITS RAINING,AND I MISS EVERYONE".yeah.i miss every single person yg sgt bermakna dalam hidup aku.mereka ialah.MAK,AYAH,ADIK-ADIK ,family.the sisters,izzati of course,and my big family.sihatkah mereka.apa khabarnya,semoga kalian sihat sentiasa.me love every single of you.
Maybe aku rasa stress sebab final just around the corner.sebulan lagi,aishhhhh,macam biasa la,kene siapkan semua assignment last2 minute.yeah lecturer loves to gives assignment last minute.haha.lepas tu aku takde masa nak menatap buku.alasan ye kau HANI.but im glad,alhamdullilah.im still have umi,mimi,sue and my dear hafiz.They the reason im stay strong here.4 of them are very supportive.thanks ya.I'm happy with gelagat mereka 4.and every 2 days i will meet hafiz and story everything.haha.mulalah dengan perangai kerang busuk dieorg dia tu.lawak gila nak mampus.haha.kasar ayat.haha.he's cheer me up.he's very different.he dont want to see me crying.oouuchh.haha.final just around the corner.Let we fight for it .ngeh3.and grad together :D.

Thursday, 7 February 2013

chinese new year holiday !

Assalamualaikum..

Hani here.hihi.okay boleh dah start berblog balik.sebab kat rumah.wifi everywhere.kalau kat u bukan tak nak update tapi kan dia akan makan gb yg banyak untuk broadband aku -.-'.okay bebeh. ! HERE'S !.i'm announce i'll enjoy this holiday.haha.a week je pun.nak dipendekkan cerita i've plan a lot to meet my my girls friend and family of course.family first bebeh.

INI NAMA-NAMA YANG AKU NAK DATE CUTI NI :

* Parents,siblings and big family.
* my tutti frutti kwn2 skjt esp ati,nisa,atin faiq and amir.
*my girls kusessian.of course.all the girlss..love you :*
*plkn mate.aiza ayu yan mun haan.:P.haha

seminggu saya akan dipenuhi dengan mereka-mereka yg berada diatas ni.
bf ?? haha.he;s not here.my uitm mate tu org timur.tapi habis cuti kiteorg jumpa hari2.no worry at all :p

p/s :thanks for sending me yesterday dear H :*.u treat me like father.aww.so lovely :D.but ayah still the              best.try ur best ok.jadi mcm ayah saya.haha.

Tuesday, 29 January 2013

konvoi kelab bikers uitm Machang

Assalamualaikum...

vroom-vroom.vroom.haha,cuba teke bunyi apa ? Bunyi moto la :P .gurau la.pagi-pagi tak baik marah,okay,semalam petang telah diadakan perasmian FESTIVAL KOLEJ UITM kali yg ke-9.Tepuk tangan sikit.ohh.meh big clap.UITM di hatiku.haha.Pada pagi tersebut dirasmikan dengan perarakan Maulidur Rasul antara pelajar dengan orang-orang besar uitm.Then sebelah petang telah diadakan konvoi moto.Program konvoi ni didukung oleh KELAB BIKERS UITM MACHANG.dengan moto "WE RIDE TOGETHER".haha.comel je kan.

Berkumpul pada jam 2.00 petang.semua moto2 yg ada seramai 56 org telah berkumpul.satu aura yg luar biasa.kih3.sebab apa tau tak.KAMI pelajar uitm diescort oleh polis-polis daerah dan polis uitm serta kelab2 motosikal besar.Petang tu aku naik moto my krik3.haha.LC135.Aku takde lesen moto pun.so for sure bukan aku yg menunggang,kawan aku bawak aku duduk belakang ,hihi.THANK YOU MIMI :*.Disebabkan moto kesayangan dia tu dia pinjamkan dekat aku ,dia kena naik dengan kawan baik dia(SUDIN).HAHA.Tujuan kiteorang petang tu nak edar pamplet tantetif program fesko tu.nak jemput orang luar uitm datang fesko.
Suatu pengalaman yang tak boleh dilupakan.tp lenguh jugak la balik tu,haha.

some of pictures convoi


escort by police :*




\


Thursday, 24 January 2013

Foundation yang sesuai dengan kulit


Assalamualaikum...

Salam Jumaat semua.entrty kali ni.(cececech. mcm blogger terkenal la pulak.Harini aku nak cerita pasal foundation yang aku pakai.hihi.setelah berpuluh foundation aku pakai.akhirnya aku dah jumpa foundation yang sesuai.Yang aku pakai sebelum ni semua agak berminyak and tak padan dengan kulit aku yang hitam manis atau pun sawo matang ni.mcm-macam dah aku try.jenama dot.dot.dot.tak boleh update kat sini.nanti kene saman.haha.

One day mak bawak balik pamplet watson sale.aku terus ambik.aku memang minat produk-produk kecantikan  walaupun tak secantik lisa surihani.haha.Sebelum balik cuti aku ada pakai Revlon ,kawan aku punya foundation,memang sesuai la.tapi kan dia beli murah sebab kakak dia dealer Revlon.dua 60.kiranya satu Rm 30 je.aku pun tengok dekat Watson punya Pamplet.Revlon takde offer :( .satu RM 68.OO.memang lari bajet.Jeng-jeng.aku pun bukak next page."RIMMEL FOUNDATION".from 45.90.jadi RM24.50.Aku terus google.Dengan tekadnya esok jugak aku g beli dekat Watson Summit.krik3,lagi bahagia,Bila mak yang tolong bayar.thank you mak.Time kat tempat tester.Mak yg tlg sapukan dekat tangan.sama tak warna.aku pun ambik 200 soft beige tak silap aku.

HASILNYA.MELETUP-LETUP.haha.(kalah mak jemah kat era ).Memang puas hati la.tak berminyak and nampak flawless je.keh3.serius ni.aku tak tipu.
 ni yang aku pakai





Wednesday, 23 January 2013

6 weeks im not going home.


Assalamualaikum...

tarik nafas..lepass..tarik...lepas...lepas ikut mulut ye jangan punggung.haha.arghhh !! huaaaaa.stressnyaa.huaa.,.nangis sorang2.guling2 atas katil.tahap ketepuan dan stress aku dah overload.korang tau tak.overload.im not strong enough :(.  i plan to go home this week.but ayah didnt give it because it took a very long time and me also have a lot of work to do.serious talk.banyak gila.drama lagi,kuiz lagi.banyak tau tak.okay im not merungut.saje bgtau.krik3.haha.

sebenarnya aku homesick.kuang3.haha,rindu MAK,AYAH,ADIK2,ATUK,NENEK,AUNTIE'S,UNCLE'S COUSIN,NEPHEW,NIECE AND EVERYONE LA yang ada kat rumah tu.call mak je nangis,call atuk je nangis.kalau call ayah ketawa.hehe.sebab ayah buat lawak.haha.okay2.tha's enough.im ayah and mak strong girl.not daddy litlle girl anymore.Mak,ayah and all of the family member.im here pray for all of you.hope semua dalam keadaan sihat dan selamat.till we meet again this raya cina.another 2 weeks.fighting !

p/s : hidup tak selalunya indah.keep smiling and praying .ALLAH sentiasa ada bersama kita :D.

Salam Maulidur Rasul


Assalamualaikum..

we meet again blog.haha.today is very beautiful day,because oh whatttt.Every muslim should know this.today is MAULIDUR RASUL.I know because people surround talk about it.not because im rmember hijrah calendar.why ? why ? shame on me.seriously.ampunilah segala dosaku YA ALLAH.im on my way try my best.to become a better muslimah.

Here is,HIKMAH DISEBALIK SAMBUTAN MAULIDUR RASUL

Maulidur Rasul berasal dari perkataan Arab (kelahiran Rasul) di mana ia merupakan hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin (Dari hadith riwayat Muslim) bertarikh 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan23 April 571 Masehi. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala (S.W.T). Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulidur Rasul atau Maulid Harta

JADI DI HARI MULIA INI MARILAH KITA MEMPERBANYAKKAN SELAWAT KEATAS JUNJUNGAN NABI KITA
NABI MUHAMMAD S.A.W.


Monday, 21 January 2013

dah ada P :D.

Assalamualaikum....

Selamat Petang semua.annyeong.haha.korang nampak tak title kat atas.nampak tak.haha.finally.truthfully,i've been through a lot nak dapat lesen P.too much.korang tau takkkkkkk.dengan waktu busy nye.dengan lesen L mati.dengan repeatnya.Ya ALLAH,tuhan je yang tau.duit jangan cakap la.jumlah dia.Mula2 aku selesaikan semuanya kat Klang .daerah tercinta tu.haha.tapi pada waktu yang sama im busy with my studies.ececeh.YES I ADMIT.DOWN jugak la bila tengok semua dah ade lesen.tp aku yakin kenapa semua ini berlaku kat aku.setiap dugaan ada hikmahnya.maybe tak nak aku salah gunakan lesen.finally,im decided to fininh my license kat MELOR,KELANTAN.thank you to bibi.dia yang tolong aku.and suggest kat aku cikgu mana yang ok.thanks to daddy bibi too.

now i can send my siblings,help my parents,family  and meet my friends.krik3.haha


kat sini aku nak nasihat.niat waktu nak ambik test jpj tu niat kene betol.bukan sebab nak dating or meroyan tak tentu pasal.or merempit.serious talk.

Wednesday, 2 January 2013

Izzati Rahaman

assalamualaikum......

love u baby.haha.kawan dari 6 tahun,lama tak.lama tak.haha.

my everything,my baby,my sister,my love,

malu la nak bgtau.haha.thanks love :*

susah senang sama-sama
ketawa gaduh sama-sama
dah la.nak nangis pulak  type.
:(.hehe

sisters

assalamualaikum...

hahaha.dont know why.i just love to laugh.haha.wehhh sebenarnya aku sedih sangat aku baru je lepas baca blog someone.one of my sisters.sedih.serius sedih.how difficult she have been through.bergenang air mata aku baca.korang - korang.aku rindu sangat kat korang,rindu sangat.Masa jarak yang menyebabkan jurang antara kita semua.dari sudut hati aku tak pernah lupa korang,percayalah.aku rasa sedih sangat kalau tak berada dismpaing korang.i feel so comfort kalau dapat peluk korang.setiap kali jumpa korang.aku akan rasa lega .Ya ALLAH terima kasih kerana anugerahkan mereka kepada saya.

to sharp ,wana,shiro.
i've been missing u guys so much.seriusly.aku tau kita da jrg contanct.

to renk
hey tambi.i miss you arumug.alahai rindunya nak tgk renk nangis.haha.take care dear.

to lem.
yo !.hahaha.thanks to bbm.we still can gossiping each other.

to kinah jang.
tau tak rindu gila kat korang.

to all the sisters
please take care.u guys can find whenever u want.

Tuesday, 1 January 2013

celebrate with them and uhuk3.azam baru :)

assalamualaikum.......

harini 1 JANUARY.tau tak.haha. finally the day its coming.1 january 2013.bersyukur sangat kerana diberi peluang untuk bernafas lagi harini.seperti biasa.lepas solat subuh aku tido balik.kuang3.haha.ready for class at 10- until 2. after that i do have mini celebrate with my buddies and him.hihi.lepas ni habis diploma mana sambut tahun baru kat machang.a little bit sad sebab tak kat rumah.but still thanks.aku masih ada AYAH,MAK dan adik2. IM officially twenty :D.mini celebrate <3 place nyior cafe.seronok meroyan kat situ(bahasa mede).haha
         
my belukarss umi ,mimi sue yuni thiha

my hik3.haha

no edit.haha.tema oren.tuding tak jadi.geramnyaa.


EHEM-EHEM AZAM TAHUN BARU

1. menjadi insan yang lebih berguna ( azam dulu kini dan selamanya )
2.menjadi wanita solehah ( i'm a muslim :) )
3.nak jadi seseorang yang berilmu not only in academic but evrything
4. .i love him .lillahi ta'ala